Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej .
Uczestników konkursu dla profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów. Jurorzy oceniać będą dwa dania konkursowe : pierwsze danie makaron- z obowiązkowym użyciem świeżego makaronu marki Perino ( i dowolnych składników ) drugie danie mięsne z obowiązkowym użyciem rostbef sezonowanego na sucho marki Sokołów ( i dowolnych składników ).Obowiązkowo ekipy użyją także przynajmniej do jednego dania konkursowego wybrany produkt marki Debic.
Jury profesjonalne degustacyjne :
- Krzysztof Szulborski ( przewodniczący jury ),
- Andrea Camastra,
- Angelo Serra,
- Teofilos Vafidis,
- Robert Sowa,
- Dariusz Zahorański,
- Marcin Budynek
oraz
jury profesjonalne techniczne :
- Jacek Kempa,
- Piotr Sabala,
- Dariusz Ratuszniak,
- Jan Filipczyk.
Supervisorem konkursu dla profesjonalistów został Krzysztof Gradzewicz.
Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiło się 19 ekip , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.
- Restauracja Zielona Górka- Pabianice
- Dawid Pluta
- Jędrzej Lewandowski
- Lemon Resort SPA – Gródek nad Dunajcem
- Iwona Tomasiak
- Teresa Salamon
- Restauracja Bistro Rój – Warszawa
- Przemysław Łyszkowski
- Przemysław Błaszczyk
- Restauracja U Bielawnego – Krotoszyn
- Tomasz Ptak
- Bartłomiej Gniazdowski
- Restauracja Dolce Vita- Bydgoszcz
- Sebastian Szynkiewicz
- Patrycja Reichm
- Restauracja Oleska 102 – Opole
- Szymon Szendlak
- Tomasz Karoń
- Restauracja Enoteka Pergamin – Kraków
- Mateusz Guzik
- Rafał Tobiasz
- Hotel Restauracja Piano- Lublin
- Piotr Huszcz
- Paweł Gałecki
- Restauracja Scandale Royal - Kraków
- Tobiasz Dziura
- Łukasz Niziński
- Restauracja Chochołowy Dwór – Jerzmanowice k. Krakowa
- Tomasz Kowal
- Kamil Miszczyk
- Restauracja Ed Red – Warszawa
- Bartosz Biały
- Łukasz Kostrzewski
- Restauracja Bistro Dobra Zmiana - Białystok
- Angelo Colombo
- Mateusz Nienałtowski
- Ekipa rezerwowa : Restauracja Lavenda- Poznań
- Roman Serdiuk
- Grzegorz Elsner
W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn.
- Izabela Trojanowska i Liugi Pagano
- Wanda Kwietniewska i Anna Surga
- Zygmunt Chajzer i Andrzej Skotak
- Paweł Stasiak i Daria Stasiak
- Tomasz Kozłowicz i Renata Stankiewicz
- Sebastian Wątroba i Ewa Wątroba
Gwiazdy przygotują dooczny jury jedno danie- makaron świeży marki Perino z użyciem 1-minutowego steku wołowego marki Sokołów wybranego produktu marki Debic oraz dowolnych składników.
Gwiazdy będą oceniane przez następujących jurorów degustacyjnych VIP:
- Andrzej Burkiewicz- Prezes Zarządu Hotelu Warszawa SPA&RESORT,
- Mirosław Karolczuk- Burmistrz miasta Augustów,
- Marcin Mączyński – Sekretarz Generalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego,
- Tomasz Sokołowski – Prezes Zarządu marki Perino,
- Wojciech Chojnicki- Prezes Zarządu marki Winterhalter,
- Marcin Olszewski – Prezes Zarządu marki Alva,
- Małgorzata Piotrowska- Dy rektormarketingu marki Gastro Magic Service
- Krzysztof Remiszewski- Dyrektor Food Service marki Sokołów
W jury technicznym konkursu dla Gwiazd zasiądą:
- Patryk Kotarba,
- Janusz Garncarczyk,
- Wiesław Bober.
- Supervisorem konkursu został Andrzej Ławniczak.
Konkurs poprowadzi Paweł Pochwała, a uroczystą Galę Zygmunt Chajzer.
Serdecznie zapraszamy 23 lutego 2019 roku do Hotelu Warszawa *** SPA & RESORT w Augustowie.
Giancarlo Russo
Andrzej Burkiewicz